KARPATKA Z RÓŻOWYM KREMEM

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

CIEKAWY SMAK

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dużą blachę natłuścić masłem i oprószyć wiórkami kokosowymi.
    2 budynie malinowe te na 0,75 litra bez cukru
    5 szklanek mleka
    4 łyżki cukru
    1 masło
    1 cukier waniliowy 16 gram
    krakersy

Karpatka z różowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 budynie malinowe ugotowałam w 5 szklankach mleka 3% i dodałam 4 łyżki cukru.
    Schłodzić.
    Zmiksowałam masło extra łaciate i stopniowo dodawałam po łyżce zimny budyń.
    Można dodać odrobinę likieru malinowego ja dodałam tylko cukier waniliowy
    Gorącą masę wyłożyłam na krakersy i na masie znów rozłożyłam krakersy.

Porady

Na wierzch można wylać 2 galaretki malinowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzącej wody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy