Karpatka z kryształkami

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Ciasta uwielbia cała moja rodzinka a te z galaretką znikają w mgnieniu oka.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO :1szklanka wody,1/2margaryny,1szklanka mąki,4jajka,1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki na masę -4szklanki mleka ,3 budynie smietankowe,1szklanka cukru pudru,1 cukier waniliowy,1 masło,2 żółtka, 2 GALARETKI TRUSKAWKOWE
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Karpatka z kryształkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta -Zagotować wode z margaryną,następnie dodać mąkę i prażyć przez 5minut.Zdjąc z ognia a po przestudzeniu wbijać kolejno po jednym jajku,mieszając mikserem na najwyższych obrotach.Pod koniec dodać proszek do pieczenia .Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec z nich placki .PIEC ok 20minut w nagrzanym wcześnie piekarniku 180'C
  • 2. Przygotowanie masy -Ugotować BUDYNIE W 4 SZKLANKACH MLEKA I OSTUDZIĆ.MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM , CUKREM WANILIOWYM ORAZ ŻÓŁTKAMI , DODAWAĆ PO ŁYŻCE PRZESTUDZONEGO KREMU.
    GALARETKI UGOTOWAĆ WEDŁUG PRZEPISU ,WLAĆ DO MISKI A GDY STĘŻEJE POKROIĆ W KOSTKĘ
  • Karpatka z kryształkami 3. NA OSTUDZONE CIASTO NAŁOŻYĆ POŁOWĘ KREMU ,NASTĘPNIE NAŁOŻYĆ KOSTECZKI GALARETKI
  • Karpatka z kryształkami 4. GALARETKĘ PRZYKRYĆ RESZTĄ MASY ,NAŁOŻYĆ DRUGĄ CZĘŚĆ CIASTA I POSYPAĆ CUKREM PUDREM .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować