Karpatka na krakersach

4.45 (163 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

ekspresowa i smaczna, idealna dla zapracowanych:)))

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 130 gram krakersów firmy Lajkonik
    16 gram cukru waniliowego
    200 gram miękkiego masła
    2 szklanki mleka, czyli 0,5 litra
    Szczypta soli
    1 opakowanie kremu Karpatka oryginalna
    Blaszka o wymiarach 25/18 cm, wysłana przyciętym pod wymiar papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.45 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Deser na zimno

Karpatka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno blaszki wysłać krakersami.
    W części mleka rozmieszać krem Karpatka a resztę zagotować i wlać rozmieszany proszek i dodać cukier waniliowy.
    Mieszając cały czas gotować do zgęstnienia. Do gorącej masy wrzucić masło i mieszać do całkowitego rozpuszczenia masła. Włączyć mikser i dokładnie zmiksować masę.
    Gorącą masę wylać na krakersy, wyrównać i przykryć krakersami.
    Schłodzić dokładnie, ja to robię w zamrażarce, jest szybciej.

Porady

Zamiast kremu Karpatka warto przygotować gęsty domowy budyń waniliowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować