KARPATKA ''FRANCUSKA''

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Szybkie i proste ciasto przygotowane z półproduktów.Jednocześnie bardzo dobre.W sam raz gdy nie mamy czasu a chcemy zjeść dobre ciasto.Polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • opak.ciasta francuskiego
    opak.kremu do karpatki
    400 ml mleka
    cukier puder

Karpatka ''francuska'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy,kroimy na pół,układamy na blaszce i delikatnie kropimy wodą(wtedy ładnie się wybrzuszy)i pieczemy ok 20 min w temperaturze 200 stopni.Chłodzimy. Mleko przelewamy do miski,dodajemy proszek kremowy i ubijamy ok. 4 min aż masa będzie gęsta.Przekładamy masę na jedną część ciasta i przykrywamy drugim ciastem-lekko dociskamy aby ciasto się skleiło.Wstawiamy ciasto do lodówki na min 30 minut.Posypujemy cukrem pudrem.Smacznego


Porady

Zamiast wody można posmarować ciasto żółtkiem jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy