1.Ciasto:Zagotować wodę z margaryną, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i szybko mieszać do uzyskania masy.Zdjąć z ognia i ostudzić, wbijać kolejno jaja i miksować na najwyższych obrotach około 5 min.Ciasto podzielić na dwie części . Blaszkę posmarować margaryną i posypać mąką pszenną.Za pomocą łyżki maczanej w oleju przenieść do blaszki i piec w gorącym piekarniku 200* C przez ok.30 min.Gdy ciasto będzie zimne to wylać tężejącą galaretkę , na galaretkę dać krem i przykryć drugim plackiem posypać cukrem pudrem.
Krem:
W małym garnku 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, pozostałe składniki dobrze razem wymieszać i dodać do gotującego się mleka. Energicznie wymieszać by masa była jednolita, tak powstanie nam gęsty budyń. Ostawić do całkowitego ostudzenia Najlepiej przenieść do innego pojemnika i przykryć folią spożywczą, dzięki czemu nie będzie powstawał na gruby kożuch.Masło utrzeć i dodawać zimny krem stopniowo.Galaretki rozpuścić w wodzie wg. przepisu.
Komentarze