KARPATKA

4.5 (152 ocen)

Bardzo lubię taką karpatkę

Składniki:

  • 5 szt jajka
    1 opak krem karpatka
    0,5 kost margaryna
    1/4 l woda
    1 szkl mąka
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Karpatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ciasto:
    Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.
  • 2. Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
  • 3. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
  • 4. Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni.
  • 5. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować