Karp w śmietanie

4.46 (166 ocen)

  • 10 min

Rozpływa się w ustach :)

  • 10 min

Składniki:

  • 6 kawałków karpia
    200 ml śmietany 12%
    2 duże cebule
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karp z cebulą 1. Cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Karpia posolić, popieprzyć i położyć na cebuli.
  • Karp w śmietanie 2. Kiedy będzie widać że ryba jest już usmażona (zmieni kolor na biały), zalać śmietaną i smażyć na małym ogniu aż do jej zredukowania. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować