KARP SMAŻONY W KOKOSIE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zaryzykowałam i jest pysznie i oryginalnie.Mój synek się zajadał,ma 3 latka a już uwielbia ryby.

  • 60 min

Składniki:

  • płat karpia
    cytryna
    sól,pieprz
    wiórki kokosowe
    olej do smażenia

Karp smażony w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karpia dokładnie myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym i usuwamy skórę.Następnie kroimy rybę na kawałki(można wyjąć ości),
    polewamy sokiem z cytryny a następnie opruszamy solą i pieprzem.Zostawiamy rybę w chłodzie na
    min.30 minut.Po tym czasie rozgrzewamy patelnię z olejem,rybę obtaczamy w kokosie i smażymy
    na złoty kolor.Usmażoną rybę przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć ją z oleju i układamy
    na półmisku lub talerzu.
    Smacznego

Porady

Celowo nie podałam wielkości ryby bo jak wiadomo każdy kawałek jest inny. Doprawiamy do smaku,jak lubimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy