Karp smażony

4.5 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świąteczny bestseller :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • karp (około 1,5 kg)
    2 cebule
    1 jajko
    bułka tarta
    mąka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karpia wypatroszyć, oczyścić i pokroić według uznania. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Kawałki ryby obtaczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć na małym ogniu na złoty kolor.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażoną rybkę przełożyć do cebuli, przykryć i podsmażyć 2-3 minuty. Podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować