" Karotkowe muffinki "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszne marchewkowe muffinki w sam raz na drugie śniadanie.

  • 5 min

Składniki:

  • ( ok. 12 sztuk )



    - mąka - 125 g
    - proszek do pieczenia - szczypta
    - starta marchew - 100 g
    - jajko - 1 szt
    - cukier - 50 g
    - olej - 40 ml
    - kandyzowana skórki pomarańczowa - 2 łyżki

" karotkowe muffinki " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny 1. Mąkę mieszamy z proszkiem.

    Jajko roztrzepujemy, mieszamy z cukrem i olejem.

    Do płynnych składników dodajemy suche oraz marchew, skórkę.

    Krótko mieszamy, aby się ze sobą połączyły.

    Papilotki ( ja jak zwykle używałam silikonowych foremek ) napełniamy obficie ciastem
    (nieco powyżej 3/4 wysokości foremki).

    Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.


    Smacznego!

Porady

* Do ciasta możemy dodac szczyptę cynamonu lub też garstkę orzechów!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy