Koreczki na pomarańczy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeżykiem z koreczkami na pomarańczy dekoruję deskę z wędlinami. Bardzo ładna dekoracja a przy okazji smaczna przekąska.

Składniki:

  • 1 pomarańcza

    100 gram sera żółtego

    100 gram szynki

    kilka kawałków żółtej papryki konserwowej

    kilka kawałków czerwonej papryki konserwowej

    kilka ogórków konserwowych

    garść czarnych oliwek

    kilka listków sałaty

    wykałaczki


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Koreczki na pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karnawałowe koreczki na pomarańczy 1. Pomarańczę dokładnie myjemy, lekko ścinamy spód, żeby stała stabilnie. Ser żółty, szynkę , paprykę konserwową oraz ogórki kroimy w większą kostkę, oliwki kroimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kolejno, koreczki z serem: po kawałku ogórka, sera żółtego, papryki czerwonej i oliwkę, koreczki z szynką: po kawałku ogórka, szynki, papryki żółtej i oliwkę. Tak przygotowane koreczki wbijamy w pomarańczę, układamy na liściach sałaty.

Porady

Tak przygotowanymi koreczkami na pomarańczy możemy udekorować deskę z wędlinami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Papryka Ser żółty Szynka

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować