KARMELOWA CHRUPANKA

4.5 (168 ocen)

  • 15 min

Obłędnie pyszne! W smaku podobne do batoników/cukierków DAIM. Zadziwić może prostota składników, ale gwarantuję piorunujący efekt końcowy. I w ogóle nie czuć, że krakersy to krakersy :)

  • 15 min

Składniki:

  • - ok. 20 krakersów
    - 150 g dobrej jakości masła
    - 3/4 szklanki brązowego cukru
    - 100 g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Polewa Karmel

Karmelowa chrupanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 25x25cm wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy krakersy.
  • 2. Masło i cukier rozpuszczamy w garnku. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze ok.3 minuty. Rozsmarowujemy na krakersach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 6 minut (na wierzchu będą tworzyć się bąbelki).
  • 3. Na ostudzone ciasto wykładamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Krakersy Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować