1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukier.Dodawać po jednym żółtku.Dodać przesianą mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszać.Wylać do tortownicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia - tylko dno,boków niczym nie smarować. Piec 40-50min w 170st.C. lub do suchego patyczka.Ostudzić. Zimne ciasto przekroić na 3 krążki. Nasączyć mocną herbatą.
2.Masa:
Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce kajmak, miksować do połączenia się składników.Odstawić na parę minut do lodówki.
3.Masa budyniowa:
Większość mleka zagotować z cukrem, i masłem, wlać rozrobiony proszek w reszcie mleka.Mieszać do zgęstnienia.Odstawić do ostudzenia.
4.Zimną kremówkę chwilę ubijać, dodać cukier i fixy, ubić na sztywno.
5.Przekładać:
Biszkopt-3/4 masy karmelowej-biszkopt-masa budyniowa-biszkopt-reszta masy karmelowej-bita śmietana.Gotowe ciasto schłodzić w lodówce kilka godzin.
Komentarze