Karkówkowe ślimaczki z pieczarkami i serem żółtym

4.5 (170 ocen)

Pyszne danie na romantyczną kolacje dla dwojga

Składniki:

  • 0.5 kg mięsa karkówki
    3 duże ziemniaki
    0.5 szklanki oleju
    0,5 kg kapusty kiszonej
    6 dużych pieczarek
    2 małe cebule
    20 dk sera żółtego w kawałku
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka przyprawy do karkówki
    3 ząbki czosnku
    1 szklanki wody
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówkowe ślimaczki z pieczarkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MARYNATA:
    Do 0,5 szklanki oleju dodać posiekane ząbki czosnku i przyprawy ( przyprawę do karkówki, majeranek) .
    1. Mięso w kształcie plastrów o grubości 1 cm włożyć do marynaty i odstawić na 1 godzinę .
    2. Kapustę kiszoną opłukać , gotować do miękkości ,po ugotowaniu przysmażyć ją na patelni ok 30 min, na koniec dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    3. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę udusić na patelni.
    4.Zamarynowane kawałki mięsa lekko rozbić , na każdy kawałek nakładać po łyżce uduszonych pieczarek , małą kostkę sera żółtego i zawijać roladki . Roladki przekłuć wykałaczkami żeby nie straciły kształtu po upieczeniu.
    5. Roladki podsmażyć na patelni na złoty kolor , gdy się zarumienią zalać je 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 60 minut .
    5. Ziemniaki obrać i zrobić z nich frytki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować