Karkówka zapiekana z jajkiem

4.5 (180 ocen)

Szybki i smaczny obiad

Składniki:

  • -karkówka 4 plastry
    -jajka 6 sztuk
    -ser cheddar starty 4 łyżki
    -sól
    -pieprz
    -olej do smażenia
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka zapiekana z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
    Dwa jajka rozbić do miseczki, posolić.
    Panierować mięso w jajku i tartej bułce.
    Na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, układać w naczyniu żaroodpornym.
    Usmażyć 4 jajka sadzone tak żeby białko było ściente a żółtko jeszcze lużne, ułozyć po 1 jajku
    na kotlecie, posypać serem, skropić olejem.
    Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 15 minut aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować