karkówka zapiekana w majonezie i ketchupie

4.43 (176 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Karkówka smaczna, mięciutka :)

Składniki:

  • 1,2 kg karkówki
    1 szklanka majonezu
    1 szklanka pikantnego kethupu
    przyprawa do mięsa knorr
    4 średniej wielkości cebule
    100 gram sera żółtego
    łyżka octu
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.43 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka zapiekana w majonezie i ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroiłam w plastry, posypałam z obu stron przyprawą do mięsa knorr, dodałam oliwę i ocet, wymieszałam. Na noc pozostawiłam w lodówce.
    Na suchej patelni podsmażyłam mięsko. Cebulę pokroiłam w piórka, delikatnie podsmażyłam na tłuszczu który wypiekł mi się z karkówki. Do naczynia żaroodpornego włożyłam część podsmażonej cebulki, na niej ułożyłam karkówkę. Każdy plaster mięsa posmarowałam majonezem i oblałam kethupem. Czynność powtórzyłam. Wierzch posypałam resztą cebuli i żółtym serem. Wlałam 1/2 szklanki wody. Piekłam w temp. 190 stopni przez 1 godzinę. Podawałam z pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować