Karkówka z warzywami w korzennym sosie

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Takie mięsko jest pyszne na ciepło i na zimno.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 - 1, 2 kg karkówki
    4 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego
    2 łyżki oleju
    łyżeczka soli ( płaska )
    2 gałązki świeżego rozmarynu
    2 łyżki masła klarowanego
    1/2 szklanki bulionu warzywnego
    4 goździki
    listek laurowy
    4 średnie marchewki
    3 pomidory ( moje ze słoiczka w solance )

Karkówka z warzywami w korzennym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą , pieprzem, posiekanym czosnkiem wymieszanym z olejem i rozmarynem. Odstawić do lodówki na ok . 2 godziny. Następnie mięso obsmażyć na maśle.
    Całość podlać bulionem, dodać listek laurowy i goździki , i wstawić do piekarnika - 170 stopni na ok 1 godz.
    Oczyszczone i pokrojone marchewki po 30 min. dodać do sosu w którym dusi się mięso. Pod koniec dodać jeszcze pomidory i dusić.
    Na ciepło podawać z powstałym sosem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy