Karkówka z warzywami

4.99 (187 ocen)

z rękawa

Składniki:

  • 1/2 kg karkówki
    1/2 kg pieczarek
    2 kolorowe papryki
    2 średnie cebule
    3-4 kiszone ogórki
    marynata:
    2 łyżki octu winnego
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    1 pokrojona papryczka chili
    5 łyżek oleju
    słodka papryka
    pieprz cayenne
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa 1. Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać, dodać mięso i dokładnie wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w piórka, paprykę w paski, ogórki w plasterki.
  • Mięso w rękawie 2. Zamarynowane mięso i pokrojone warzywa włożyć do rękawa, posypać solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pieczarki Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować