Karkówka z rękawa

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 14 godz.

Soczyste mięso z piekarnika

  • 14 godz.

Składniki:

  • 700 g karkówki
    0,5 łyżeczki soli
    2 ziarenka jałowca
    kilka ziarenek kolendry
    kilka ziarenek gorczycy
    0.5 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta pieprzu cayenne
    szczypta pieprzu czarnego
    2 duże cebule
    4 łyżki oleju

    Dodatkowo:

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W moździerzu rozdrabniamy wszystkie przyprawy, które następnie mieszamy z olejem i przygotowujemy marynatę, którą nacieramy umyte mięso. Cebule kroimy w piórka. Mięso w przyprawach wkładamy do rękawa, okładamy cebulą i wkładamy na noc do lodówki
    Na drugi dzień mięso wyjmujemy z lodówki i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 1 h . Na 20 minut przed końcem pieczenia nacinamy rękaw włączamy termoobieg, aby karkówka się ładnie zrumieniła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować