Karkówka z porem w ketchupie i majonezie

4.83 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Niezwykle soczysta i krucha. Uczta dla podniebienia

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * 5 plastrów karkówki

    * 5 plastrów żółtego sera

    * 5 łyżek majonezu

    * 5 łyżek ketchupu

    * 1 por

    * 1 duża cebula

    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.83 (177 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez

Karkówka z porem w ketchupie i majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy z wierzchu ketchupem. Na mięso kładziemy pokrojony w półplasterki por i cebulę pokrojoną w piórka. Przykrywamy żółtym serem. Całość smarujemy majonezem. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika. Pieczemy do czasu aż mięso będzie miękkie (ok. 1 h).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Karkówka Ketchup Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować