KARKÓWKA Z PIECZARKAMI I CEBULĄ W POMIDOROWYM SOSIE

4.42 (172 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki. Karkówka jest bardzo krucha i bardzo dobra. Można ją podać na obiad i przyjęcia w gronie rodziny , przyjaciół

Składniki:

  • 1,20-1,50 KARKÓWKI BEZ KOŚCI
    2 PRZYPRAWY KNORR DO CZERWONEGO MIĘSA LUB DO KARKÓWKI
    3 CEBULE
    30-50 DAG PIECZAREK

    sos
    16 łyżek wody
    3 łyżki cukru
    2,5 łyżki magi
    5 łyżek octu
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.42 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z pieczarkami i cebulą w pomidorowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KARKÓWKA 1. Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki
    karkówkę obsmażyć
    pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w półksiężyce – pieczarek i cebuli nie smażymy
    układać w naczyniu żaroodpornym warstwami ( pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula, karkówka )
  • KARKÓWKA 2. z podanych składników w osobnym garnku przygotować sos, zalać nim karkówkę
    piec w temp. 180 stopni 1,20 h max do 1,50 h
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować