• KARKÓWKA Z PIECZARKAMI I CEBULĄ W POMIDOROWYM SOSIE

    Dodane przez: pati197799

  • Przepis dostałam od koleżanki. Karkówka jest bardzo krucha i bardzo dobra. Można ją podać na obiad i przyjęcia w gronie rodziny , przyjaciół

  • Składniki

    1,20-1,50 KARKÓWKI BEZ KOŚCI
    2 PRZYPRAWY KNORR DO CZERWONEGO MIĘSA LUB DO KARKÓWKI
    3 CEBULE
    30-50 DAG PIECZAREK

    sos
    16 łyżek wody
    3 łyżki cukru
    2,5 łyżki magi
    5 łyżek octu
    4 łyżki koncentratu pomidorowego

  • Sposób przygotowania

    1.
    KARKÓWKA - krok 1

    Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki karkówkę obsmażyć pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w półksiężyce – pieczarek i cebuli nie smażymy układać w naczyniu żaroodpornym warstwami ( pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula, karkówka )

    2.
    KARKÓWKA - krok 2

    z podanych składników w osobnym garnku przygotować sos, zalać nim karkówkę piec w temp. 180 stopni 1,20 h max do 1,50 h

  • Słowa kluczowe (tagi):

    pieczarki, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, szkola_babci, z_roznych_stron_swiata, mama_mnie_nauczyla, cebula, karkówka, pieczarka, konkurs_jubileusz
  • 0 komentarzy

Dodane przez: pati197799

pati197799 206

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-06-05T13:57:32+02:00

2086 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »