Karkówka z patelni

4.98 (186 ocen)

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
    7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
    5 łyżek sos sojowy-ciemny
    pieprz kolorowy wg.uznania
    olej do smazenia 3-4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.98 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka z patelni 1. Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)
  • Karkówka z patelni 2. Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  • Karkówka z patelni 3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.

    Podawać z ulubionymi dodatkami....
    Smacznego :-)))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować