karkówka z papryką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Mięso jest soczyste i świetnie pasuje na świąteczny stół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg chudej karkówki
    30 dkg mielonego mięsa
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    1 pęczek pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka czerwona
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Karkówkę kroimy wzdłuż na pół nie przecinając do końca. Mięso nacieramy mieszanką soli, pieprzu i papryki.
    2. Paprykę żółtą i czerwoną kroimy w drobną kostkę, pietruszkę drobno siekamy. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce, czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy z mięsem mielonym oraz przyprawami.
    3. Farsz wykładamy na rozłożoną karkówkę. Mięso zwijamy i wiążemy grubą nicią. Całość nacieramy olejem i wkładamy do siatki, końce siatki wiążemy, po wierzchu posypujemy słodką papryką.
    4. Pieczemy w 180oC aż mięso zmięknie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karkówka pieczona z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Karkówka pieczona z papryką

Kasia_S danie, które robi się samo 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować