KARKÓWKA Z GRECKIM SOSEM.

4.5 (167 ocen)

Przepyszna, miękka i soczysta karkówka z greckim sosem może być podana ziemniakami a także z kuskusem. polecam wiosenne grillowanie.

Składniki:

  • 600 g karkówki grillowej
    400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego Tolonis
    2 ogórki
    6 ząbków czosnku
    2 łyżki oliwy
    sok z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z greckim sosem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry marynowanej karkówki układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy z obu stron.
  • 2. W międzyczasie przygotowujemy sos. Ogórki ścieramy na tarce i odciskamy z nadmiaru soku. Mieszamy je z jogurtem i doprawiamy do smaku zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodajemy też odrobinę oliwy, a całość mieszamy. Podajemy z upieczoną na grillu karkówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować