• Karkówka z fasolką szparagową

    Dodane przez: wronulka1

  • Sycące Roladki

  • Składniki

    Roladki:
    4plastry karkówki
    4plastry żółtego sera
    20strączków fasoli zielonej lub żółtej
    2jajka
    bułka tarta
    mąka
    sól
    pieprz
    masło
    smalec

    Zalewa:
    2duże cebule
    0,5l mleka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Zalewa: Cebulę kroimy w krążki, przekładamy nią plastry karkówki. Doprawiamy karkówkę solą i pieprzem. Zalewamy wszystko mlekiem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin(najlepiej na noc). Wyciągamy plastry karkówki z mleka i cebuli, obmywamy zimną wodą i osuszamy. Rozbijamy cieniutko na duże plastry. Na każdy plaster karkówki kładziemy odrobinę twardego masła, plasterek sera i kilka strączków fasoli. Zawijamy roladki dość ścisło. Obtaczamy w mące, dociskając aby roladki dobrze się ścisnęły. Następnie obtaczamy roladki w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym smalcu aż się lekko zarumienią. Podsmażone roladki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, z niewielką ilością smalcu(możemy wykorzystać ten, na którym smażyliśmy roladki) i dusimy pod przykryciem ok.30-40min w temp.150C-180C. Przed końcem pieczenia odkrywamy roladki aby się nieco mocniej zarumieniły.

  • Rady

    Im dłużej roladki będą moczyły się w mleku z cebulą tym bardziej zmiękną i będą soczyste. Karkówkę możemy zastąpić schabem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad
  • 2 komentarze

Dodane przez: wronulka1

wronulka1 57

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-12-05T15:25:43+01:00

279 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »