Karkówka z dzika w intenswnym sosie grzybowym

4.5 (150 ocen)

  • 60 min

Wspaniałe danie które rozgrzeje Ci w jesienno-zimowe chłodne dni.POLECAM

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg karkówki z dzika
    300 g grzybów czerwonych łebków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 cebula
    200 g selera
    szklanka bulionu
    1/4 szklanki wina do dziczyzny
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do dziczyzny
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z dzika w intenswnym sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy,osuszamy ręcznikiem i kroimy na plastry.Mięso doprawiamy przyprawami (według uznania) i obsmażamy z obu stron,karkówkę zalewamy bulionem oraz winem i dusimy na wolnym ogniu pod przekryciem.Cebulkę kroimy w piórka,marchewkę i pietruszkę w krążki,seler w kosteczkę,warzywa dodajemy do duszącego się mięsa.Pod koniec gdy mięsko będzie już miękkie dodajemy grzybki(ja dodałam czerwone łebki ale mogą być tez inne) i dusimy jeszcze przez ok.20 minut.
    Karkówkę można podawać z kluskami śląskimi i tartymi buraczkami.
    SmaczneGO

Porady

Danie podawać odrazu po przyrządzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować