Karkówka z ananasem

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję i pracuję, dlatego chętnie gotuję potrawy szybkie i proste, ale też pyszne i efektowne. Mój narzeczony świetnie radzi sobie z przygotowaniem tego dania.

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    pusz ka ananasów w plastrach
    40 dag kiszonej kapusty
    kostka rosołowa
    przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia, tymianek
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso nacieramy przyprawami i wkładamy do lodówki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy mięso, ananasy i odciśniętą kapustę.
    Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i polewamy kapustę.
  • 2. Danie zapiekamy ok. 1,5 godziny w odkrytym naczyniu w temp. 200 °C, od czasu do czasu polewając kapustę tworzącym się sosem. 15 minut przed końcem pieczenia przykrywamy. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować