• Karkówka z ananasem

    Autor: Monika Ciepał, Lublin

  • Studiuję i pracuję, dlatego chętnie gotuję potrawy szybkie i proste, ale też pyszne i efektowne. Mój narzeczony świetnie radzi sobie z przygotowaniem tego dania.

  • Składniki

    4 plastry karkówki
    pusz ka ananasów w plastrach
    40 dag kiszonej kapusty
    kostka rosołowa
    przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia, tymianek
    olej

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mięso nacieramy przyprawami i wkładamy do lodówki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy, układamy mięso, ananasy i odciśniętą kapustę. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i polewamy kapustę.

    2.

    Danie zapiekamy ok. 1,5 godziny w odkrytym naczyniu w temp. 200 °C, od czasu do czasu polewając kapustę tworzącym się sosem. 15 minut przed końcem pieczenia przykrywamy. Podajemy z ziemniakami i surówką.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, karkówka, ananas z puszki
  • 1 komentarz
    • Gość
      2012-05-07T21:02:57+02:00 gość IP: 79.162.*.*
      Ta karkóweczka jest suuuuuuuuuuuuper:) zamiast kostki rosołowej dolewam sok z tej puszki ananasów i jest przepyszyna, idealna na niedzielny, wykwintny obiad:)

Autor: Monika Ciepał, Lublin

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-23T16:07:35+01:00

1200 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_08-2009

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »