Karkówka w sosie własnym + bigos bez mięsa

0 (0 ocen)

  • 30 min

To moje kreatywne gotowanie

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    1 cebula
    wegeta, zioła prowansalskie, liść laurowy, ziele angielskie, mąka, olej

    1 kg kapusty kiszonej
    0,5 kg pieczarek
    2 cebule
    0,5 kostki masła
    sól
    pieprz
    przyprawa do bigosu

Karkówka w sosie własnym + bigos bez mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapustka mniam 1. Karkówkę umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka. Na tym samym oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Przełożyć do garnka z mięsem. Dodać przyprawy (wegeta, liść laurowy, ziele angielskie, zioła prowansalskie), zalać wodą i dusić do miękkości. zagęścić mąką.

    Kapustę ugotować w wodzie i odcisnąć, aby nie była kwaśna. Pieczarki pokroić na nieduże kawałki, cebulę w kostkę. Osobno poddusić na maśle. Zmieszać z kapustą. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do bigosu.
    Dusić ok 1,5 godziny.

Porady

Kapustę dusić do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy