Karkówka w sosie piwnym

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

robi się szybko i wybornie smakuje

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-6 plastrów karkówki, nie rozbijać
    1 słoik sosu piwnego Łowicz
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz kolorowy
    1 łyżka masła
    oraz:
    pomidor i pieczywo lub ziemniaki ugotowane w wodzie
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w sosie piwnym 1. Mięso przyprawić pieprzem i przyprawa uniwersalna, odstawić na 1 godzinę.
    Naczynie żaroodporne lekko posmarować masłem, na dno wlać cienką warstwę sosu i włożyć mięso. Zalać resztą sosu i wlać ok. 0,5 szklanki białego Martini. Naczynie przykryć i piec do miękkości.
    W trakcie pieczenia doprawić jeszcze sos przyprawa uniwersalna, dodałam ok. 1 łyżki .
    Wstawiłam do zimnego piekarnika więc piekłam ok. 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować