Karkówka w sosie majonezowo- keczupowym

4.46 (151 ocen)

  • 60 min

Pyszna i soczysta

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    2 duże cebule
    7 łyżek ostrego keczupu
    5 łyżek majonezu
    150 g startego żółtego sera
    sól, pieprz
    papryka chili
    oregano
Wystaw ocenę:

4.46 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Karkówka w sosie majonezowo- keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na cienkie plastry przyprawiamy solą, pieprzem, chili i oregano, odstawiamy na 1h.
    Po upływie godziny karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym, na karkówkę posypujemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i polewamy sosem z wcześniej wymieszanych ze sobą: majonezu i keczupu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy do miękkości (ok.1-1,5 h) pod przykryciem. Na 10 min przed końcem pieczenia naczynie odkrywamy, każdy kawałek mięsa posypujemy serem i zapiekamy.

Porady

* Pod koniec pieczenia razem z serem można dodać pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego. * Podajemy z ulubioną surówką, gotowanymi ziemniakami, chlebem lub frytkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Karkówka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować