Karkówka w sosie

4.98 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem szczęśliwą mężatką i mamą dwójki dzieci. Moje potrawy bardzo rodzinie smakują, a karkówkę mąż wręcz uwielbia. Znajomi ciągle powtarzają, że powinnam otworzyć własną restaurację.

Składniki:

  • 70 dag karkówki
    5 ząbków czosnku
    4 cebule
    tłuszcz do smażenia

    Sos:
    1,5 szklanki wody
    1 słoik (20 dag) łagodnego keczupu
    2 łyżki octu
    po 1 łyżeczce ostrej i słodkiej papryki
    1 łyżeczka cukru
    1/2 kostki rosołowej
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka musztardy
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w sosie 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
  • Karkówka w sosie 2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mięso nacieramy czosnkiem i wstawiamy na noc do lodówki.
  • Karkówka w sosie 3. Następnego dnia karkówkę smażymy z obu stron i obkładamy plastrami cebuli.
  • Karkówka w sosie 4. Składniki sosu mieszamy i wlewamy do karkówki. Dusimy na małym ogniu, mieszając, około 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Papryka ostra

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować