Karkówka w pysznym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę przyprawić solą morską, pieprzem i przyprawą do karkówki.
Przykryć i odstawić do lodówki.
Po 1 godzinie obsmażyć na rumiano.
W rondlu natomiast zeszklić cebule pokrojone w grube krążki, dodając 2 szczypty cukru i szczyptę przyprawy uniwersalnej.
Dodać obsmażone mięso, wlać 1 szklankę piwa.
Na patelnię zas wlać pół szklanki piwa i zdeglasować tłuszcz, przelać do rondla.Wymieszać i doprawić pieprzem i solą morską.
Zmniejszyć ogień i dusić do miękkosci mięsa.
Pod koniec doprawić sosem słodkim Chili Tao Tao, zagęscić mąką.
Podać z ziemniakami z wody polane sosem z duszenia.
Ja podałam z pomidorem z cebulką i mizerią ogórkową
Komentarze