KARKÓWKA W PIWIE Z PIECZONA CEBULĄ I JABŁKAMI

4.5 (180 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Pyszna, soczysta i aromatyczna karkówka ,a upieczone z nia cebule i jabłka smakuja równie wybornie

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    1 duże jabłko
    3 cebule
    sól, zioła prowansalskie
    świeży rozmaryn
    pieprz kolorowy ziarnisty
    2 szklanki piwa
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Karkówka w piwie z pieczona cebulą i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na plastry, oprószamy solą i ziołami prowansalskimi . obsmażamy na rozgrzanym oleju. Obsmażone karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym obkładamy ósemkami jabłek i ćwiartkami cebuli, posypujemy obficie ziołami prowansalskimi, polewamy piwem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok 45 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Karkówka Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować