Karkówka w piwie KARMI

4.48 (160 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 70 dag karkówki pokrojonej w grube plastry
    1 Francuska zupa cebulowa Knorr
    1 łyżka przyprawa do mięs
    1 ząbek czosnku
    1 liść laurowy
    200 ml piwa KARMI
    200 ml wody
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki


Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Karkówka w piwie karmi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę oprósz przyprawą do mięs, obsmaż z obu stron, umieść w garnku. Na patelni podsmaż koncentrat pomidorowy, dodaj łyżkę mąki.
    3.Zupę cebulową rozmieszaj z 200 ml piwa i uzupełnij 200 ml wody. Wlej na patelnię z koncentratem i zagotuj. Tak przygotowanym sosem zalej mięso, całość duś pod przykryciem około 30 minut. Mięso dopraw do smaku odrobiną mielonego pieprzu, majerankiem, liściem laurowym i czosnkiem.

Porady

Podawaj z kaszą lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować