KARKÓWKA W PIWIE

5 (195 ocen)

Pyszna karkówka z grilla w marynacie piwno - cebulowej :)

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    3-4 cebule pokrojone w plastry
    przyprawa do grilla
    1/2 litra piwa jasnego (np. Żywiec)
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę lekko rozbijamy, obficie posypujemy przyprawą do grilla. Układamy w misce przekładając cebulą. Na spodzie i na wierzchu też powinna być cebula. Zalewamy piwem tak, aby mięso było przykryte.
    Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.
  • 2. Wyjmujemy mięso z marynaty i pieczemy na grillu.

Porady

Przyprawa do grilla na ogół zawiera sól, więc mięsa nie trzeba dodatkowo solić, ale warto sprawdzić skład przyprawy i ewentualnie dodać sól.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować