Karkówka w nieco innym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę myjemy, kroimy na kawałki i obsmażamy na oliwie z oliwek obsypując z każdej strony solą i pieprzem.
2. ‘Pomysły na…’ rozrabiamy w 500 ml zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Gdy zacznie gęstnieć dolewamy jeszcze trochę wody (nie mierzyłam dokładnie). Dorzucamy obsmażone mięso.
3.Cebulę siekamy drobno i podsmażamy, dokładamy do sosu. Do garnka dolewamy keczup i dokładnie mieszamy a następnie posypujemy koperkiem i dodajemy szczyptę curry indyjskiego. Dusimy około 30 minut. Podajemy z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem spaghetti.
Porady
W razie potrzeby sos bez problemu można zagęścić rozrabiając w szklance trochę rzadkiego sosu i mąki a następnie dolewając do garnka.
Komentarze