Karkówka w musztardzie

0 (0 ocen)

Krucha i mocno doprawiona karkówka idealna na rodzinny obiad. Wystarczy kilka składników aby mięsu nadać mocnego charakteru.

Składniki:

  • 0,7 kg karkówki
    Przyprawa do wieprzowiny
    2 jajka
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    Bułka tarta
    Olej do smażenia

Karkówka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w 1,5 cm plastry. Każdy obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny, zamykamy w szczelnym naczyniu, trzymamy przynajmniej 2 godziny w lodówce. Jajka mieszamy z musztardą sarepską (powstanie konsystencja śmietany). Każdy plaster obtaczamy w jajku z musztardą i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni (z każdej strony po 2 minuty). Przekładamy do brytfanki, przykrywamy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy