KARKÓWKA W MUSZTARDZIE

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 40 min

PYSZNA ,SOCZYSTA I AROMATYCZNA .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -karkówka
    -musztarda
    -cebula
    -sól
    -pieprz
    - kucharek
    -majeranek
    -mąka
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry.Posmarować musztardą i posypać przyprawami.Wklepać rękami marynatę ,obtoczyć mąką i smażyć na ciemno z obu stron .Gdy mięso jest ciemne dodajemy posiekaną cebulę .Kiedy cebula jest złota podlewamy mięso wodą . Dusimy ok 30 minut .Zagęszczamy sos mąką z wodą .Podajemy z ziemniakami ,kaszą gryczaną ,kluskami...

Porady

Mięso zawsze podlewamy gorącą wodą .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować