Karkówka w marynacie z pietruszki i czosnku

4.5 (140 ocen)

Kotlety w marynacie z czosnku i pietruszki są świetne - miękkie, kruche i bardzo smaczne. To zasługa dobrej jakości mięsa i smacznej marynaty. Smażyłam na patelni grillowej, ale sądzę, że to również dobra propozycja na tradycyjny grill. Polecam!

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    marynata
    pęczek pietruszki
    4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    4 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w marynacie z pietruszki i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wrzucić do blendera, zmiksować na gładką masę.
  • 2. Posmarować z obu stron marynatą , ułożyć jeden na drugim, włożyć do miski, zawinąć folią i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę albo na całą noc.
  • 3. Mięso umyć osuszyć, pokroić na plastry - 6-7 szt.. Plastry lekko ponakłuwać lub lekko rozbić.
  • 4. Przed smażeniem doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. Smażyć na patelni grillowej po ok 5 - 6 minut z każdej strony, Smacznego!

Porady

Długość smażenia zależy od grubości plastrów karkówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Karkówka Mięso Pietruszka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować