Karkówka w ketchupie

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Smakuje wszystkim zaproszonym gościom i jest przysmakiem każdego członka rodziny.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej
    1 kg cebuli
    Delikat czerwony do mięs
    ogórki konserwowe
    ketchup pikantny najlepiej Pudliszki
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w grubsze plastry. Następnie plastry obtaczamy w Delikacie. Do naczynia żaroodpornego nalewamy niewielką ilość oleju i kładziemy plastry mięsa. Cebulę kroimy w półksiężyce i układamy na mięsie. Ogórki kroimy w cienkie plastry i układamy na cebuli. Polewamy ketchupem pikantnym. Przykrywamy naczyniem żaroodpornym wkładamy do piekarnika i pieczemy 90 min w 180 stopniach.

Porady

Dla lepszego smaku na samym wierzchu można rozsmarować majonez.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować