Karkówka w kapuście

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna rozpływająca się w ustach karkówka z przepyszną kapustką.

Składniki:

  • ok 0,6 kg karkówki
    0,4 kg kapusty kiszonej
    0,2 kg pieczarek
    2 pomidory
    koperek
    olej
    2 ząbki czosnku
    3 ziarenka pieprzu
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    papryka ostra
    papryka słodka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie karkówki 1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
  • podsmażanie karkówki 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć karkówkę z obydwóch stron.
  • przygotowanie kapusty 3. Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z nadmiaru soku i poszatkować na mniejsze kawałki. Pieczarki pokroić w dużą kostkę.
  • podsmażanie kapusty i pieczarek 4. Podsmażoną karkówkę ściągnąć z patelni. Na tłuszczu który pozostał z podpiekania karówki włożyć kapustę i pieczarki chwilę podsmażyć, podlać odrobiną wody. Dodać liścia laurowego, ziarenka ziela i pieprzu.
  • duszenie karkówki z kapustą 5. Na kapustę położyć plastry karkówki, posypać przyprawami,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby dolewać wodę.
  • Dodanie pomidorów 6. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do karkówki z kapustą, wymieszać, podsmażyć aż pomidory się rozpadną, w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać, dodać do mięsa z kapustą, wymieszać.
  • Gotowa potrawa. Smacznego! 7. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Karkówka Mięso Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować