Karkówka w coli

4.91 (148 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Karkówka ma słodko-ostry smak, wprost rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • karkówka 800g,
    przyprawa do karkówki,
    4 małe cebule,
    1 szklanka coca coli,
    1 szklanka ketchupu pikantnego (350g),
    musztarda 175 g,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.91 (148 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Karkówka w coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka w coli 1. Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Następnie każdy plaster nacieramy przyprawą do karkówki.
  • Karkówka w coli 2. Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Coca colę, ketchup i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy np. mikserem.
  • Karkówka w coli 3. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na nie wykładamy cebulę.
  • Karkówka w coli 4. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczmy godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy z ryżem i pomidorkami lub ogórkami konserwowymi. Życzę smacznego :)

Porady

Z pieczenia sosu powstaje bardzo gęsty, słodko-ostry sosik. Polecam wszystkim taki nietypowo sposób pieczenia mięsa. Mięso można również grillować, wówczas mięso należy zalać sosem i pozostawić na nos do zamarynowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Ketchup Mięso Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Wam ten przepis, spróbujcie też innych pomysłów na karkówkę. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować