Karkówka teriyaki z pieczarkami

4.5 (171 ocen)

Tak przygotowana karkówka wychodzi niezwykle soczysta. Sos teriyaki nadaje jej wyjątkowego smaku.

Składniki:

  • Składniki:
    300g. karkówki
    100g. pieczarek
    Marynata:
    5 łyżek sosu teriyaki
    1 łyżka przyprawy do karkówki
    1 łyżeczka chili
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Karkówka teriyaki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry ( ok. 2 cm) , lekko rozbić.
    Składniki marynaty połączyć razem , zalać karkówkę , wymieszać dokładnie by pokryła każdy plaster mięsa.
    Zamarynowane mięso odstawić na ok 2 h. do lodówki pod przykryciem.
  • przed pieczeniem 2. Przed pieczeniem pieczarki obrać , pokroić w plasterki , ułożyć na mięsie w blaszce/naczyniu żaroodpornym.
    Piec ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
    W połowie pieczenia przekręcić karkówkę na drugą stronę.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować