Karkówka szpikowana czosnkiem

4.48 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Karkówka najlepsza na zimno !

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka: 1 kilogram
    - Ząbki czosnku: 8 ząbków
    - mielona papryka ostra: 1 łyżeczka
    - mielona papryka słodka: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Karkówka szpikowana czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ostrym szpiczastym nożem nakłuwać karkówkę i wkładać poprzecinane na pół ząbki czosnku. Tak naszpikowaną karkówkę natrzeć oliwą, dosyć mocno solą, pieprzem papryką czerwoną ostrą i słodką oraz majerankiem.

    Mięso pozostawić na noc lub co najmniej na 2-3 godziny przed pieczeniem w lodówce.

    Piec w rękawie foliowym, pamiętając o dodaniu do środka 2-3 łyżek wody lub rosołu. Piec około 60-90 minut w 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować