KARKÓWKA SŁODKO-KWAŚNA

4.49 (152 ocen)

  • 2 godz. 20 min

DANIE JEST BARDZO SMACZNE NAWET DLA BARDZO WYGÓROWANYCH PODNIEBIEŃ. U NAS NA STOLE GOŚCI NAWET PODCZAS RODZINNYCH IMPREZ.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • OKOŁO 1 KG KARKÓWKA BEZ KOŚCI , 2 ŚREDNIE CEBULE, SOS SŁODKO-KWAŚNY NP. ASPIRO Z BIEDRONKI PRZYPRAWA UNIWERSALNA
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KARKÓWKĘ MYJEMY KROIMY NA PLASTRY OKOŁO CM GRUBOŚCI LUB TROCHĘ CIEŃSZE PORUSZAMY PRZYPRAWĄ UNIWERSALNĄ.CEBULE KROIMY NA WIĘKSZĄ KOSTKĘ I PRZEKŁADAMY WSZYSTKO DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO NA DNO CEBULE KARKÓWKĘ I TAK NA PRZEMIAN DO SKOŃCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW. ZALEWAMY TO SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM NA 200 STOPNI PRZEZ 120 MIN

Porady

ŚWIETNIE SMAKUJĘ Z ZIEMNIAKAMI SURÓWKĄ ALBO CHLEBEM JAK KTO WOLI.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować