KARKÓWKA ROZPŁYWAJĄCA SIĘ W USTACH

4.45 (192 ocen)

  • 4 godz.

Tytuł mówi sam za siebie :)

  • 4 godz.

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki o grubości 1-1,5cm
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki musztardy ziarnistej
    3 łyżki miodu
    sól/wegeta
    pieprz
    kminek mielony, majeranek
    0,25 szklanki oleju
    szklanka wytrawnego czerwonego wina
Wystaw ocenę:

4.45 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Karkówka rozpływająca się w ustach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć i osuszyć. Składniki marynaty (miód, musztarda, olej, sól, pieprz, szczypta kminku i majeranku0 dokładnie wymieszać. Nasmarować nią mięso i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia obsmażyć mięso na patelni, bez użycia tłuszczu. Mięso przełożyć do formy żaroodpornej, a na patelnię wrzucić posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w piórka, zrumienić. Wlać na patelnię wino i zagotować. Tak powstały sos wlać do mięsa, przykryć szczelnie naczynie. Mięso piec w temperaturze 180-200 stopni około 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Miód Musztarda Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować