Karkówka pulled pork

4.5 (152 ocen)

Rozpływające się w ustach, dobrze doprawione i soczyste mięso, pasuje do obiadu, do kanapki czy tortilli, polecam upiec od razu 2 kawałki

Składniki:


  • 1 kg karkówki
    2 łyżki oleju
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Karkówka pulled pork - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Mięso umyć, osuszyć, włożyć do rękawa do pieczenia. Posypać papryką słodką, ostrą i wędzoną oraz solą, natrzeć mięso dokładnie.

    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wrzucić do mięsa, polać olejem i natrzeć kolejny raz. Rękaw zawiązać i włożyć na całą noc do lodówki.

    Następnego dnia piec ok 9 godzin w 100 stopniach. Po wystudzenia mięsa poszarpać dwoma widelcami.

    Podawać z surówkami i pieczywem, jako 'wędlina' do kanapek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marynata Wędlina Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować