Karkówka pod warzywnym kocykiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Bardzo lubimy karkówkę, więc za każdym razem podaję ją pod inną postacią.

  • Średni

Składniki:

  • - karkówka wieprzowa bez kości w plastrach: 6 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - kiszone ogórki: 2 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - zioła prowansalskie: 1 szczypta

Karkówka pod warzywnym kocykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbić, oprószyć z obu stron przyprawami, obsmażyć na oleju. Karkówkę ułożyć na tacce. Na każdym kawałku mięsa układać po plasterku cebuli, plasterki ogórka oraz pomidora. Całość posypać odrobiną ziół prowansalskich. Piec ok. 45-50 min na grillu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy