Karkówka pod pieczarkowo-paprykową pierzynką

4.49 (198 ocen)

  • 1 godz. 20 min

smakuje rewelacyjnie:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 800 g karkówki bez kości
    4 cebule
    1 duża czerwona papryka
    400 g pieczarek
    1 mały słoiczek keczupu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka pod pieczarkowo-paprykową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka pod pieczarkowo-paprykową pierzynką 1. Karkówkę dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy, usuwamy nasienne gniazdo i kroimy w nieduże paseczki. Pieczarki obieramy, nie myjemy (pieczarki wchłoną wodę), kroimy w talarki.
  • Karkówka pod pieczarkowo-paprykową pierzynką 2. Na dnie szkła żaroodpornego układamy warstwę cebuli, następnie układamy jedną warstwę karkówki, obsypujemy resztą cebuli, układamy drugą warstwę karkówki, posypujemy ją pokrojoną papryką, na niej układamy pieczarki pokrojone w talarki. Całość zalewamy ketchupem. Szkło żaroodporne zakrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy przez około 60 minut.
  • Karkówka pod pieczarkowo-paprykową pierzynką 3. Upieczoną karkówkę podajemy z ugotowanymi w całości ziemniakami z koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować